loading

FÉNYEZÉS

A minőségi anyagoknak köszönhetően az autófényezés munkaideje lerövidül, sok esetben ez nem több mint 1 – 2 munkanap. Az autófényezés hőkamrás fényezőfülkében történik, amely nagyban hozzájárul a tökéletes minőség eléréséhez. Az autófényezés során kiváló minőségű, környezetbarát, vizes bázisú festékeket használunk.Az autófényezés menete:

Az autófényezés megkezdése előtt részletes felmérést végzünk az autó állapotát és a szükséges javítási munkákat illetően. Ezt követően leszereljük az autóról az összes - a fényezést akadályozó - elemet (pl.: lökhárító, kilincs, díszléc, stb.) ugyanis csak így tudunk tökéletes és alapos munkát végezni.

A szétszerelést követően a sérült elemek előkészítését és csiszolását végezzük el. Szakembereink a legnagyobb precizitással és alapossággal végzik az egyes elemek sérüléseinek, íveinek helyreállítását, a lehető legkevesebb kitt felhasználásával. A fém és a kitt hőtágulási aránya eltérő, ebből adóan minimalizáljuk a felhasznált kitt mértékét. Az előkészítés rendkívül fontos az autófényezés tökéletes minőségének eléréshez. A különböző elemek esetleges rozsdásodása esetén felmérjük, hogy a rozsdásodás megfelelő csiszolással eltávolítható-e vagy teljes cserére van szükség. Ilyen esetekben minden esetben konzultálunk a megrendelővel. A teljes előkészítési folyamat végén kerülhet sor a megfelelő kitöltő anyagok felvitelére.

A teljes előkészítési folyamatot követően végezzük az autó tényleges fényezését. Az autófényezés hőkamrás fényezőfülkében történik, ezáltal minden zavaró külső környezeti tényező kiszűrhető, mely főleg az apró porszemcséket jelenti. Az autófényezést zsír és pormentesítés előzi meg. A szükséges rétegek felvitele között néhány perces szüneteket tartunk. A kiválasztott szín fedési tulajdonságaitól függően 2-4 réteg festék felvitelére lehet szükség.

Az autófényezést a lakkréteg felvitele követi, melyet a fényezéstől függően 1-3 rétegben viszünk fel.

A lakkozást a szárítás követi, melyet a hőkamrás fényezőkabinban végzünk 60 celsius feletti hőmérsékleten. Az autó használatbavétele előtt javasoljuk, hogy körültekintően vegyék figyelembe a környezeti tényezőket, pl.: télen az utak sószórása károsíthatja a friss fényezést. Az autófényezést követően körülbelül 2-3 hétig kerüljük az autómosókban használt nagynyomású vegyszeres tisztítást.

Foltfényezés: Ideális javítási eljárás azokban az esetekben, ha a sérülés nem túl mély valamint a fényezendő terület elhelyezkedése lehetővé teszi a foltfényezés alkalmazását.

Ennél a javítási technológiánál nincs szükség a teljes elem fényezésére, a javítás az elemen belül történik, ezáltal nem változik a rétegvastagság, nincs értékcsökkenés.

Milyen sérülésekre nyújt megoldást a foltfényezés?

  • parkolási sérülések
  • ajtórányitások
  • kőfelverődés
  • festéklepattogzás
  • mély karcok


POLÍROZÁS


Mosás után a gépjármű külső felületéről eltávolítjuk a fagyantát és a kátrány- és aszfalt felverődéseket. Ezután a gépjármű fényezését autókozmetikai agyag-gyurmával tisztítjuk meg a ráégett kosztól, majd megfelelő szemcseszerkezetű pasztával történik a fényezés polírozása. Utána egy finomabb szemcseszerkezetű pasztával folytatódik a munkafolyamat, és szükség esetén egy harmadik fázisban egy még finomabbal fejeződik be a külső felület polírozása. Ezután egy kemény viaszpasztával kezeljük és védjük le a lakkfelületet, majd szilikon mentes anyaggal kenjük le a külső műanyagfelületeket. Végső folyamat, az ablaküvegek foltmentes tisztítása.


 Jelentkezzen be szervizünkbe!

Ugrás az oldal tetejére