loading

Gyújtógyertya ellenőrzés és csere gyakorisága

Gyújtógyertya gondoskodik arról, hogy a dugattyúba beszívott üzemanyag és levegő keveréke felrobbanjon. Ez egy elektromos ív létrejöttével valósul meg, a gyertya két elektródája között a gyertya azon a végén, amely a hengerbe ér.

A gyújtógyertyákat időközönként ellenőrizni kell, mert a rendkívül nagy igénybevétel, a magas hőmérséklet következtében meghibásodhatnak. A korszerű, ezüst vagy platina elektródás gyújtógyertyák akár 120 ezer kilométeres használatot is hibátlanul kibírnak, az olcsóbb gyertyákat természetesen ennél lényegesen gyakrabban kell cserélni. Az utóbbiaknál az a gond, hogy lassan elfogy az elektróda, ezért nő a hézag az elektródák között. Az is zavarhatja a gyújtó gyertya működését, ha az elektródák közé szennyeződés kerül, ami megnehezíti, szélsőséges esetben, akár meg is akadályozza az elektromos ív létrejöttét.

OPEL GYÁRI GYÚJTÓGYERTÁK AKÁR 40% KEDVEZMÉNNYEL CSAK DECEMBERBEN!

Varga Mátyás
raktárvezető
(1) 430 3000
varga.matyas@gombos.hu

Molnár Mária
alkatrész és tartozék értékesítő
(1) 430 3000
shop@gombos.hu

Az akció más kedvezményekkel nem vonható össze és csak a Gombos Shop-ban vásárolt alkatrészekre érvényes!

Kapcsolat

A * jelölt rész kitöltése kötelező
Kérése elküldésével hozzájárul ahhoz, hogy személyes adatit az Adatvédelmi hozzájárulásban részletezett cégek kezeljék, valamint, hogy kérése teljesítésével kapcsolatban felvegyük Önnel a kapcsolatot a megadott csatornákon.
és egyben hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez a Marketing hozzájárulásban részletezettek szerint.